Kirjablogi-moottori kun ei käynnisty..

.. niin kirjoitanpa huvikseni jotain muuta. Vaikka mökkeilystä, koska justiinsa nyt istun mökillä pöydän ääressä ja ihmettelen miksen ole ulkona. Noh, ehkä kohta siirryn ulos.

Mökki on jännä juttu. Se voi olla peritty tai ostettu. Siellä voi olla juokseva vesi, sähköt, sauna ja vesivessa. Ja sitten voi olla ettei todellakaan ole. Voi olla takka, voi olla olemattakin. Voi oleilla myös talvella tai sitten ei todellakaan ole mitään asiaa jäädyttämään takapuoltaan mökkiin, jossa on pakkasta myös sisällä.

Kysymys kuuluukin, että minkälainen se mökki pitäisi oikein olla, ja toisaalta, minkälaista sen mökkielämän pitäisi olla? Pitääkö olla ranta vai pärjääkö rannatta? Pitääkö olla sauna? Voiko olla mökki, jos ei ole saunaa, ja jos ei, niin mikä se sellainen sitten on? Pitääkö mökkielämä olla työleiri, jossa viikate laulaa (ja siten myös kivet), trimmeri surisee ja kitketään penkki jos toinenkin jotain kivannäköistä ja/tai syötäväksi kelpaavaa? Vai eikö pidä? Voiko vaan olla sisällä ja katsoa telkkaria, vai onko se häväistys mökkielämää kohtaan? Koska kyllähän mökillä ollaan ulkona ja nautitaan ulkoilmaelämästä, koska kaupungissa tms missä koti sattuu olemaan ei olla pihalla kuin käymässä, ehkä. Vai? Saako vaan lojua rannalla (jos sellainen on) tai ottaa vaan aurinkoa pihalla (jos ei ole rantaa) ja antaa itikoiden, mäkäräisten ja paarmojen syödä, varoa sentään vähän niitä perkeleen punkkeja ja syksymmällä hajoilla hirvikärpästen hiippailuun hiuksissa? 

Vaikeeta on. Jos et siisti pihaa, se kasvaa heinää ja muuta eloperäistä, ja saat nuhan ja oikein jos hyvä säkä käy niin punkin niistä pitkistä heinistä. Jos siistit niin good for you. Teit töitä samalla. Jes. Mutta siihen kului kallisarvoista aikaa, jonka olisi voinut käyttää laiskotteluun, kun sitä ei sitten kotona oikein voi kamalan paljon harrastaa. Hittolainen.

Ja sekin, että pitääkö mökillä syödä grilliruokaa ja nimenomaan ulkona (tähän aiempi viittaus verenimijöistä) vai saako tehdä ruokaa uunissa tai hellalla tai jopa, huom! mikrossa? Vai kuuluuko olla yksinkertaisemmin eväin liikkeellä ja keittää puurokin kattilassa eikä mitään mikropuuroja, häh. Kahvipannu pöydällä vai nuotiolla? Suodatinjauhatus vai pannu? Juodaanko mustana savuavan nuotion ääressä vai sokeripala huulten välissä sisällä pöydän ääressä, halutessaan hörppien kahvilautaselta (tulipa mummoni mieleen). Ai että. Onpa vaikeeta. 

Ja jos on järvi lähistöllä niin kuuluuko käydä kalassa? Pitääkö olla vene, koska kyllähän suomalainen järveen haluaa. Vai haluaako? Ja pitääkö sitä sitten olla onkivehkeet mukana, vai saako sitten vaan soudella muuten vaan? Pitääkö moottorin pöristä vai voiko lirutella hiljakseen soudellen? Tähän kysymykseen liittyy tosin myös vesistö ja sen koko... Tosin ei liity, jos ei ole järveä eikä tarvitse miettiä. Voi tuoda kaupasta tuore- tai pakastealtaasta lohen ja hoitaa homma kotiin miten sitten parhaalta tuntuu. Halsteri vai uuni? Vai paistinpannu? Muurinpohjaletut pitää tehdä ulkona ja antaa niitten verenimijöiden nautiskella eväistä, eikö? Sisällä ei voi tehdä lettuja, koska hyvänen aika, kun kerran mökillä ollaan...

Kotona on NIIN paljon vähemmän vaihtoehtoja!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Franz Kafka ja Linnan arvoitus

Anjan lähes erinomainen elämä

Kurkistus kuolemisen hetkeen - Oneiron