_Välihuuto_


Juhuu!


Ja terveisiä ruutuhiljaisuuden toiselta puolen. Suunnattoman häiritsevää, ettei juuri nyt ole oikein kirjaa josta blogata. Minulla on neljä kirjaa kesken, mutta eipä niistä ole vielä paljonkaan pohdittavaa. 

Luen Dickensin Koleaa Taloa (Bleak House), jota rakastan. Se on paksu ja hidas, ja toivon ettei se lopu koskaan. Haluaisin kertoa siitä, mutta eihän se onnistu vielä(kään). Kesken on myös Doris Lessingin The Golden Notebook. Huima kirja, järjettömän paljon tekstiä ja erilaista dialogia, mutta se on _niin_ pahoin kesken, etten edes haaveile avautuvani siitä yhtään enempää. 

Kaksi muuta painivat nähdäkseni eri sarjoissa myös keskenään. Virginia Ironsiden Oon voimissain (No! I Don't Want to Join a Bookclub) ja Koji Suzukin novellikokoelma Dark Water. Yksi kauhunovelli päivässä on minulle sopiva annos. Ironwoodin ikäänsä juhliva/poteva 60-vuotias Marie Sharp ottaa välillä päähän, joten olen lukemiseni kanssa kiikun kaakun saanko luettua jotain loppuun vaiko en. 

Eli sitten jotain ihan muuta.

Olen leikitellyt ajatuksella, että kirjastoni olisi kuin juhlasali, jonne kaikki kirjojeni henkilöt, ainakin päähenkilöt, olisivat tupsahtaneet vähän niin kuin tässä kuvassa.


Lähde: http://kolybanov.livejournal.com


Jostain syystä eri hahmojen välinen dynamiikka kiehtoo. Ensimmäisenä mieleen tulevat kirjat Tuulen viemää ja Ylpeys ja ennakkoluulo. Esimerkiksi se, että sekä Scarlettin että Lydian huomion veisivät kirjaston miehet. Miestarjonta tarkastettaisiin, mutta Scarlett lopulta etsiskelisi kuitenkin Rhettiä. Lydian kiinnostus hiipuisi totaalisesti, mikäli upseereita ei ole näköpiirissä. Scarlett ja Lydia olisivat melkoinen tutkapari, mutta ehkäpä toisaalta myös toistensa pahimmat vastustajat. Toisaalta Lydian tarina ei kerro aikuistuukohan hän Scarlettin tapaan. Pohdin myös, että Jane Bennet ja Melanie Hamilton tulisivat varmaankin oikein hyvin toimeen keskenään. Kaksi hyväsydämistä naista, jotka uhraisivat (ja uhraavatkin) itsensä rakkaittensa puolesta. Molemmat löytävät muista, hankalistakin ihmisistä, hyviä puolia ja uskovat naiivisti perimmäiseen hyvyyteen.     

Ajatus Sookie Stackhousen ja (Isa)bella Swanin kohtaamisesta huvittaa kovasti. Sookie etsii vampyyria, Bella aluksi lähinnä itseään ja motivaatiotaan elämään. Sookie hajoilisi ihmismassan ajatusvirtaan. Bella olisi välinpitämätön teini, Sookie tuskin pitkään yrittäisi pitää seuraa. Tilanne olisi ehkä erilainen Edvardin astuttua Bellan elämään. Ehkä näillä kahdella olisi jotain yhteistäkin. Vampyyreihin siirryttäessä kuinka pahasti Cullenin perhe tuskailisi jouduttuaan yhtäkkiä vieraaseen väkijoukkoon? Tarjoiltaisiinko juhlissa synteettistä verta? Joisiko Cullenin perhe synteettistä verta voidakseen olla ihmisten keskellä? Uskoisin niin. Toisaalta, kun miettiin Sookien seikkailuja kokonaisuudessaan, hän vetäisi mukaansa lauman vampyyrejä, jotka tekisivät selvää väkijoukosta alta aikayksikön. Huonompi homma. Tappelisiko Cullenin perhe niitä vastaan? Kirjastostani tulisikin pahimmillaan taistelukenttä ja teurastamo. Yäk.

Tämä pohdinta eteni omituisiin mittasuhteisiin. Palaan siihen kuitenkin vielä joskus, vaikka kyllä minä nyt pidän itseäni enemmän kuin outona...  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Franz Kafka ja Linnan arvoitus

Anjan lähes erinomainen elämä

Kurkistus kuolemisen hetkeen - Oneiron